dimarts, 22 de juliol del 2014

Tarta Nevada

Avui us porto una recepta molt senzilla, dolça i fresqueta, ideal per aquests dies.



La recepta original es troba publicada en el Thermomix Magazine. Preneu nota i poseu-la en pràctica, té un gust molt especial.

INGREDIENTS:
- 3 ous
- unes gotetes de llimona
- 400 grs de nata per muntar (amb un mínim de 35% de M.G.), molt freda!
- 400 grs de llet de coco (jo la vaig trobar per casualitat al Lidl i venia en llauna.
- 370 grs de llet condensada
- 20 grs de llet sencera
- 30 grs de maizena
- 40 grs de galetes quadrades o rectangulars
- 50 grs de sucre glass
- Cacau en pols
- Una mica de Ron (si no hi han nens!)


PROCEDIMENT
1. Separeu les clares dels rovells i munteu les clares. Si teniu thermomix ho podeu fer amb la papallona 3min/vel 4. Si no és el cas, només us caldrà una batedora elèctrica amb varilles. Abans de començar a muntar, poseu-hi les gotes de llimona (3 o 4 com a màxim).
 Quan ja estiguin ben muntades (heu de poder posar el bol cap per avall sense que el merenga caigui a la taula), aboqueu-les en un bol gran i poseu-ho a la nevera.

2. Al mateix recipient on heu muntat les clares, ara poseu-hi la nata i munteu-la al seu torn. Si feu servir la thermomix, doncs munteu la nata al vas posant Vel 3, sense temps i controlant quan estigui completament muntada. Retireu a un altre bol i reserveu a la nevera.

3. Agafeu una cassola i poseu la llet de coco, la llet sencera i la condensada, els rovells i la maizena. Porteu-ho al foc mig i aneu removent perquè vagi espessant i agafant consistència. Us recomano dissoldre prèviament la maizena en un got amb la llet sencera i freda.
Si teniu la thermomix, aboqueu tots els ingredients al vas (no cal que el renteu si hi heu muntat la nata) i programeu 10 min / 90ºC / vel 4.

4. En un motllle de vidre rectangular o quadrat, aboqueu una tercera part de la crema de llet de coco i esteneu bé. Cubriu amb una capa de galetes (si no l'ha de tastar la mainada, podeu posar un rajolí de ron a les galetes), una altra capa de crema, una segona de galetes i finalment una tercera capa de crema (2 capes de galetes i 3 capes de crema).

5. Barregeu amb una espátula la nata, les clares i el sucre glass. Feu-ho amb moviments molt suaus. Cobriu les galetes i la crema amb la cobertura de nata i merenga i reserveu la tarta a la nevera durant un minim de 3 hores abans de degustar-la.

Just abans de servir, podeu espolsar una mica de cacau en pols per sobre (no ho feu abans! Jo ho vaig fer i com podeu veure a la foto el cacau va quedar molt humit).

 I això és tot! Tasteu i ja em direu el que us ha semblat.

 Bon Profit!
 La Cuina de Cloe

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Blogging tips