diumenge, 2 de novembre del 2014

Scons amb Philadelphia Casolà i Melmelada de Poma.

Amb els anys he descobert que la comoditat dels ingredients comercials no supera el plaer i el gust de les coses fetes a casa. I el berenar que us porto avui és d'aquells extraordinàriament casolans, fets a casa i deliciosos.


Si us agrada el formatge Philadelphia al·lucinareu amb aquesta recepta. Jo no he parat de fer-ne dès que la vaig descobrir en aquest blog de cuina italià, tot i que per comoditat jo he afegit el colador i la nevera com a estris per fabricar-lo.

Per acompanyar aquest deliciós formatge, he preparat uns Scons i una mica de Melmelada de Poma també casolana.

Els Scons són uns panellets individuals i rodons originaris d'Escòcia. Es serveixen calentets, oberts per la meitat i acompanyats de panses, fruites, dàtils i formatges. També hi ha una varietat salada dels scons, que es fregeix en comptes de fornejar-lo.



Bé, no m'allargo més, només dir-vos que és un acompanyament deliciós d'esmorzars, berenars, festes i aniversaris. I que per suposat, a Mrs. Cloe us els podem preparar i dur allà on ens demaneu!

I ara sí, us deixo amb la recepta. Que vagi de gust!

SCONS
Ingredients
340 grs de farina de reposteria
4 culleradetes de llevat
1 culleradeta de sal
100 grs de sucre glass
85 grs de mantega a temperatura ambient (que no margarina!!!)
175 ml de buttermilk o sèrum de llet a temperatura ambient (si no en teniu, agafeu 175 ml de llet i afegiu 1 culleradeta de suc de llimona. Deixeu reposar la barreja durant 5 minuts perquè la llet es talli).
Llet per pintar els panellets.

Procediment
1. Escalfeu el forn a 180ºC
2. Tamiseu la farina, junt amb la sal i el llevat en un recipient.
3. Afegiu el sucre i barregeu amb les mans.
4. Ara toca posar la mantega a daus petits i amassar-ho tot amb les mans. Us ha de quedar una barreja com de engrunes.
5. Feu un forat amb les mans a la barreja (com un volcà) i aboqueu a poc a poc el sèrum de llet.  El sèrum de llet el podeu trobar a la part refrigerada dels supermercats Lidl i és un producte molt comú en la cuina anglosaxona. Haureu de treballar la massa amb les mans fins que no quedi gaire enganxosa. 


6. Poseu la massa entre dos fulls de paper de forn o per defecte de paper film i passeu el rodet. Us ha de quedar una massa estesa de 2'5 cm de gruix.
7. Jo he fet servir els gots de vidre de iogurt la lletera per fer els cercles a la massa. Només els heu d'apretar contra la massa pel costat del forat, aixecar i se us desenganxarà un cercle d'uns 5 cm de diàmetre. Disposeu els cercles sobre un paper de fornejar ben estès en una safata de forn.
8. Deixeu un espai de 4-5 cm entre els panellets perquè quan creixin no se us enganxin,
9. Pinteu els panellets amb una mica de llet. No cal que tingueu pinzells de cuina, només mulleu el dit índex en la llet i passeu-lo per la superfície del panellet.
10. Poseu els scons al forn durant 15 minuts a 180ºC (verifiqueu sempre el punt de cocció punxant la massa amb un escuradents que haurà de sortir net).
Deixeu-los refredar 10 minuts i obriu-los amb un ganivet de serra quan encara estiguin calents. Farciu-los de formatge i melmelada o bé de nata, xocolata, ... el que us vingui de gust!


FORMATGE CREMÓS (tipus Philadelphia)
Ingredients
500 grs de iogurt espès (tipus grec)
1 culleradeta rassa de sal.
Gases estèrils grans o un drap de cuina blanc, net i de cotó.

Procediment
Barregeu el iogurt i la sal.
No sóc de les que fa publicitat de marques, però al Lidl tenen aquest iogurt grec increïblement espès i deliciós. Jo és el que utilitzo per fer el Philadelphia i la untuositat és espectacular.



Desplegueu la gasa o el drap sobre un colador fi. El colador ha d'estar sobre una cassola o un pot, on haurà de caure el sèrum de la llet que anirà perdent la barreja.
Poseu el iogurt amb sal a la gasa o drap, emboliqueu bé i deixeu reposar tot plegat a la nevera una nit sencera 24hores.

Passat aquest temps ja podreu gaudir del vostre philadelphia. Proveu-ho és molt senzill i el resultat és increïble!




MELMELADA DE POMA
Ingredients
500 grs de pomes pelades i tallades a trossos petits.
200 grs de sucre (generalment les proporcions són 2:1. És a dir la meitat de sucre que de fruita, però no m'agraden els productes excessivament dolços, així que en redueixo sempre la quantitat. Però si us agrada molt el dolç, podeu posar fins a 250 grs de sucre).
1/2 llimona
1/2 culleradeta de canyella en pols.

Procediment
Si teniu Thermomix: Peleu la llimona (recordeu que només ens cal mitja llimona) intentant que no quedi rés de la part blanca de la pela, perquè no amargui i que no hi hagi cap llavor. Poseu tots els ingredients al vas i seleccioneu 30 segons velocitat progressiva 5-10.
A continuació, programeu 30 minuts a 100ºC i velocitat 3 sense cubilet.

Si no teniu Thermomix: Aboqueu tots els ingredients de la llista en una cassola. Com que no tindreu manera de triturar la llimona, en comptes de mitja llimona, poseu el suc d'una llimona sencera. A foc mig i, sense deixar de remenar amb unes varilles manuals, aneu removent el contingut. Com a mínim haureu de coure tot el conjunt uns 35-40 minuts.
Quan s'acabi el temps, teniu dues opcions: triturar-ho o deixar-lo tal qual. El més probable és que de tant remenar i coure, la poma s'hagi quedat prou desfeta, però si us agrada que no es notin trossets, podeu passar-ho per una thurmix. 


Deixeu refredar la melmelada i a gaudir!







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Blogging tips