diumenge, 16 de novembre del 2014

Dinar de Diumenge: Vedella a la Cervesa Guiness i Pannacotta de Xocolata Blanca i Lemon Curd.

Ja sóc aquí!!! 
Fa molts dies que no penjo cap recepta i no pas perquè no cuini! hehehe que em passo el dia entre fogons... però em falta temps.

Ahir a la tarda vam tenir sessió d'aniversari infantil i una bona amiga em va preguntar si ja havia deixat el blog, perquè no hi penjava receptes... i quan algú et pregunta això,. és ben bé que t'hi has de posar!

Així que avui us porto recepta doble. 
D'una banda, una bona Vedella Guisada amb Cervesa Guiness (la recepta és de Jamie Oliver)
 i d'altra banda, una Panacotta de Xocolata Blanca i Lemon Curd, que el meu germà i cunyada van tastar i van corroborar que era molt bona.
 La recepta del postre és de la web Food and Cook que, com sempre, mai decepciona.





No m'estenc més perquè el post no sigui massa llarg i se us fassi pesat. Només dir-vos que per qualsevol dubte em podeu trobar al Facebook de Mrs Cloe o deixar un comentari sota la recepta.
 I si les feu i em voleu enviar fotos o fer alguna consulta, ho podeu fer a través de info.mrscloe@gmail.com


RECEPTA DE LA VEDELLA 
Dificultat: lleu / 6 Persones / Temps de Cocció: 3h i 30 min

Ingredients
2 apis
2 cebes mitjanes
2 pastanagues 
2 cullerades d'oli d'oliva verge

1 cullerada sopera de farina
700 grs de vedella per guisar salpimentada 
(no en excés, perquè després hi tornem a posar sal a la salsa)

500 ml de Guiness Stout
400 grs de tomata triturada
3 fulles de llorer
1 culleradeta de sal
1 pessic de pebre


Procediment
  1. Talleu la ceba en juliana i la pastanaga i l'api a tires. Sofregiu amb l'oli en una paella gran durant 10 minuts, a foc mig.
  2. Afegiu la farina i la vedella i sense deixar de remenar, sofregiu un parell de minuts més.
  3. Ara li posem la cervesa, la tomata i el llorer i deixem que cogui uns 10 minuts, removent de tant en tant.
  4. Posem la sal i el pebre i pugem el foc i esperem que bulli.
  5. Una vegada ha començat a bullir, baixeu el foc (a la meva placa d'inducció el vaig posar a foc número 4), poseu una tapa i deixeu que cogui durant 3 hores
  6. Quan hagi passat 2 hores, traieu la tapa perquè s'evapori la major part del líquid. (Jo només ho vaig fer durant la darrera mitja hora i em va quedar massa salsa.)


Una vegada cuinat, rectifiqueu de sal si cal i serviu la vedella amb arròs blanc.

Bon Profit!


RECEPTA DE PANNACOTTA DE XOCOLATA I LEMON CURD
Ingredients
2 cullerades d'aigua
2 culleradetes (de postre) de gelatina en pols
500 ml de nata de muntar (35 % MG)
50 grs de sucre glass
100 grs de xocolata blanca
1/2 beina de vainilla



Lemon Curd
2 ous
3 rovells d'ou
225 grs de sucre
115 grs de mantega a temperatura ambient
El suc de 3 llimones
1 culleradeta de pell ratllada de llimona
1 pessic de sal

Comencem amb la Pannacotta que necessitarà unes 6 hores de nevera abans que la poguem gaudir.

  • Barregeu l'aigua i la gelatina en un got i deixeu que s'absorbeixi durant 5 minuts (us quedarà una pasta elàstica i gelatinosa).
  • Mentrestant, posem la  nata, el sucre glass, la xocolata (a trossos petits) i la vainilla (haureu d'obrir la beina amb un ganivet i extreure'n la part de dintre amb la punta d'una cullereta de cafè), en una cassola a foc mig, remenant contínuament, fins que la xocolata es desfasi i la crema comenci a bullir.
  • Afegiu la gelatina, baixeu el foc i sense deixar de remoure amb unes varetes com a mínim durant 2 minuts, espereu que la gelatina es dissolgui i el conjunt es vegi homogeni.

Repartiu el contingut en tasses, bols, flameres.... i poseu-ho a la nevera durant 6 hores o una nit sencera.


I ara preparem el Lemon Curd. 

  • En primer lloc necessitem blanquejar la mantega amb el sucre. Com ho fem? Doncs batem la mantega i el sucre amb unes varetes elèctriques fins que ens quedi una massa cremosa i blanquinosa.
  • Ara li afegim els ous i els rovells, junt amb el pessic de sal i tornem a batre amb la batedora elèctrica.
  •  A continuació posem el suc de llimona i la pela ratllada (recordeu no posar part blanca o us quedarà amarg!). 
  • Torneu a batre i a continuació aboqueu la crema a una cassoleta i ho portem a foc mig, removent contínuament fins que espessi suficientment com per cobrir la part dorsal d'una cullera (us ha de quedar com unes natilles lleugeres). 
  • Llavors aboqueu el Lemon Curd en un pot de vidre i deixeu refredar. Després podreu passar-lo a la nevera i conservar-lo refrigerat durant 2 setmanes. 

A mi aquesta crema m'apassiona, és tan lleugera, tan dolça i suau... una delícia i és ideal per menjar amb els iogurts, una mica de fruita, torrades,... el que volgueu!

Ara si, espero que us hagin agradat les receptes d'avui, que les tasteu i sobretot que les gaudiu!


Fins aviat i...




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Blogging tips