dijous, 27 de febrer del 2014

Amanida de Pera Caramelitzada

Aquesta amanida és diferent a la resta, no sé si és per la mel o per les peres, però m'ha sorprès la diversitat de sabors que s'hi integren.


La pera és una fruita amb molta aigua i poques calories. A més, conté una fibra soluble amb efecte saciant i regulador intestinal. Les peres són riques en Vitamina A, Vitamina C, Àcid Fòlic, Magnesi i Potassi.

Els pinyons, per la seva banda, contenen arginina (bona per l'arteriosclerosi), greixos insaturats, Vitamina B1, Àcid Fòlic, Calci, Potassi, Fòsfor, Magnesi i Ferro.
El gorgonzola és ric en Vitamina B5 (àcid pantotènic) i Calci. Per tant, és un aliment molt saludable pels ossos i per combatre el colesterol, les migranyes i l'estrès.


INGREDIENTS (per a 2 persones)
2 Peres
50 grs de bacó
1 culleradeta d'oli + 1 cullerada sopera d'oli per plat
1 i 1/2 culleradeta de mantega
2 culleradetes de mel
3 culleradetes de Vinagre de módena
1 culleradeta de mostassa Dijon
1 grapat de pinyons
Gorgonzola
Sal i Pebre
Enciam i escarola



PROCEDIMENT
Poseu el bacó en una paella, sense oli, i deixeu que es dori. Quan estigui dorat, reserveu-lo.

A la mateixa paella, afegiu una culleradeta d'oli, 1/2 culleradeta de mantega i 1 culleradeta de mel. Deixeu-ho a foc mig fins que comenci a fer bombolles. Llavors, afegiu les peres tallades i pelades i aneu-les girant durant uns 5 minuts.
Salpimenteu les peres i afegiu una culleradeta de Vinagre de módena, barregeu amb compte i deixeu evaporar a foc baix durant 4 minuts. Reserveu.

Encara a la mateixa paella, poseu 1 culleradeta de mantega, 1 de mel, 2 de vinagre, 1 de mostassa, sal i pebre i el grapat de pinyons. Doneu voltes a foc mig per tal que els pinyons es vagin tostant.

Netegeu bé l'enciam (o qualsevol altre varietat de fulla que tingueu: escarola, espinacs, rúcula, etc.), poseu-lo en un bol, afegiu 1 cullerada sopera d'oli per cada persona i sal. Doneu-li voltes. Disposeu l'enciam al plat, les peres, el bacó i els pinyons. Acabeu l'amanida amb formatge gorgonzola (aquest us el deixo al gust, poseu tant com volgueu).



Una manera fàcil de menjar fruita i verdura, a més d'altres nutrients essencials i moltes vitamines fantàstiques.

Bon Profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Blogging tips