dimarts, 27 de maig del 2014

Muffinettes! (de mare Muffin i de pare Donettes) i el Cadaqués de l'Àngel!

M'encanten els Muffinettes! Són tan tendres, tan esponjosos, tan suaus... en menges un i no pots parar. 


La primera vegada que vaig fer-los tenia a casa els meus pares per l'hora de berenar. Sempre intento que els primers conillets de laboratori siguem els de casa (els nens i el meu home) però de vegades faig experiments quan ve gent a veure'ns, amb resultats variables.


Hi han proves que resulten ser un desastre i em maleeixo per haver-les intentat fer quan tinc gent a casa per dinar, sopar o berenar... però qui ve a casa meva ja sap que es pot trobar en aquestes circumstàncies.
D'altres vegades, tenim sort i enganxo una recepta senzilla i meravellosa que et fa quedar fantàsticament davant els convidats i que sembla d'aquelles coses que portes cuinant tota la vida. Els Muffinettes ha estat una d'aquestes receptes. 


La vaig extreure de la web de Trotamundos, Food and Cook, i com tot el que penja, va ser un èxit garantit.


Us deixo les imatges i la recepta d'aquesta meravella, i de pas us penjo algunes imatges d'una altra meravella blanca ben propera: Cadaqués (en honor teu Àngel!). 



Per cert, alguns us preguntareu i perquè la paraula Muffinettes? Doncs perquè quan el proveu veureu que està a mig camí entre els donettes nevats de tota la vida (jo me'n feia un fart de joveneta) i els Muffins (sobretot per no portar càpsules de paper i tenir un aspecte i gust més rústic).

Apa, gaudiu, i deixeu estar la Operació Biquini ni que sigui per una tarda. Els Muffinettes bé s'ho valen! 


INGREDIENTS
  • 195 grs de farina tamisada
  • 4 grs de llevat
  • 1 pessic de nou moscada
  • 1 pessic de sal
  • 28 grs de mantega a temperatura ambient (que no margarina!! Vigileu!)
  • 135 grs de sucre
  • 1 ou
  • 30 ml d'oli de girasol
  • 1 culleradeta d'extracte de vainilla
  • 180 ml de llet sencera
  • Sucre glass
  • Canyella en pols

Jo vaig dividir les quantitats perquè no volia moltes unitats de muffinettes. Per les quantitats que us poso us en sortiran uns 10 aproximadament. La recepta original és doble, és a dir: 390 grs de farina, 8 grs de llevat,...). Si necessiteu més de 10 unitats haureu de doblar les quantitats de tots els ingredients que teniu a la llista.

PROCEDIMENT
Escalfem el forn a 170 ºC

Tindrem dos bols, el bol A i el bol B. El bol A serà més petit que el B

BOL A: En primer lloc, tamisarem i barrejarem els ingredients secs, és a dir, la farina, el llevat, la nou moscada i la sal. Tot ben tamisat i barrejat amb una cullera de fusta en un bol. Reserveu.

BOL B
  1. En un bol gran, bateu, amb una batedora elèctrica de varilles, la mantega a temperatura ambient i el sucre fins que aconseguiu una barreja esponjosa i homogènia (bateu com a mínim durant 5 minuts). 
  2. Afegiu l'ou i torneu a batre.
  3. Ara aboqueu l'oli i la vainilla i bateu novament.
Ara barrejarem el Bol A i el Bol B. Ho farem abocant el bol A que conté la farina en el Bol B que és més gran. Per fer-ho haurem de tenir paciència:

  1. Dividiu mentalment el Bol A en 3 parts. Aboqueu una part de la farina al bol B i barregeu amb una varilla manual amb moviment embolcallants i suaus. No feu més de 5 passades amb el braç. Ara aboqueu 60 ml de llet (una tercera part dels 180 ml que hem preparat). Feu 3 moviments embolcallants.
  2. Tornem a posar una part de farina (ara serà la meitat del que queda al bol A) i barregeu amb moviments suaus. Feu 5 moviments com a màxim. No patiu si la barreja no queda del tot homogènia ja ens preocuparem més tard. Tornem a posar 60 ml de llet i repetim l'operació d'abans.
  3. Per acabar, posem el que ens queda de farina i barregem (de 3 a 5 moviments com a màxim) i després la llet que ens queda i repetim els moviments.

La barreja ha de ser més o menys homogènia, però no ha de quedar fina com una salsa. NO patiu si veieu algun grumoll petit, és l'essència del Muffin. Si veieu que cal fer alguns moviments més per acabar d'integrar els ingredients, endavant, però eviteu barrejar excessivament sense necessitat. Com menys moviments aconseguiu fer, més tendra quedarà la massa.

Ara agafeu un motlle (o dos) de magdalenes o cupcakes. NO poseu càpsules de paper, a canvi engreixeu bé els motlles amb mantega i després espolseu-hi farina (retireu l'excés de farina sacsejant el motlle sobre la pica de la cuina). 

Poseu la massa als motlles (no empleneu més de 2/3 de l'espai) i poseu els muffinettes al forn a 170ºC durant 15 minuts. Després, deixeu-los refredar en els motlles 5 minuts a sobre el marbre. Passat el temps, desemmotlleu i deixeu-los refredar sobre una reixeta.

Agafeu un plat fondo i aboqueu el sucre glass i una culleradeta de canyella en pols. Una vegada els muffinettes estiguin completament freds, arrebosseu-los a la barreja ensucrada i degusteu!!!!


Un petonàs fortíssim i BON PROFIT!

La Cuina de Cloe


2 comentaris:

  1. Les acabo de fer!!! Ja us explicaré com han quedat :P De moment fa molt bona olor jejejeje

    ResponElimina

Blogging tips