dilluns, 24 de febrer del 2014

Nuggets de Pollastre i Patates al Forn

Fa uns dies vaig llegir aquest article "¿Hay pollo en los nuggets?". L'article és de l'octubre de l'any passat i, després de llegir-lo, vaig reafirmar la meva convicció, "com els nuggets casolans, no hi ha rés!".



La recepta que utilitzo, la vaig descobrir amb la Thermomix ja fa més de dos anys, i us asseguro que vam quedar tant encantats amb la seva textura i el seu sabor, que mai més hem tornat a comprar nuggets congelats. 


Malgrat que la recepta que us poso és de la Thermomix, no patiu perquè es pot fer sense. Les patates que avui acompanyen els nuggets són fetes al forn i porten una salsa de creació pròpia que, personalment, em recorda la salsa Deluxe del Macdonalds.



INGREDIENTS PELS NUGGETS (unes 15 unitats)
250 grs de pit de pollastre semicongelat (sense estar descongelat del tot)
100 grs de formatge ratllat (podeu posar el que tingueu a mà, tot i que la recepta original és amb emmental)
1/2 culleradeta de sal
1 pessic de pebre
1 ou

Farina + ou + pa ratllat per l'arrebossat.


PROCEDIMENT
Poseu el pit de pollastre en una picadora de carn. Passeu el pollastre triturat a un bol i afegiu el formatge, la sal (jo poso 1/2 culleradeta, però poseu el que us sembli), el pebre i l'ou i amasseu amb les mans intensament, fins que tots els ingredients estiguin integrats. Si teniu la Thermomix, aquest pas el podeu simplificar posant tots els ingredients al vas i triturant 20 segons a velocitat progressiva 5-7.

Prepareu 3 plats, un amb farina, un altre amb ou batut i l'últim amb pa ratllat (hi podeu afegir julivert i una mica d'all en pols si us agrada). Feu boletes amb la massa dels nuggets i aplaneu-la una mica amb les mans. Arrebosseu primer a la farina, després a l'ou i finalment al pa.

Escalfeu una paella amb oli de gira-sol (tres dits com a mínim) a foc mig-baix. Fregiu els nuggets. Vigileu que l'oli no estigui massa calent o se us faran per fora, però no per dintre. Com a mínim, cada nugget ha d'estar uns 2-3 minuts a l'oli. Passeu els nuggets a un plat amb paper de cuina, perquè xucli l'excés d'oli i ja els teniu llestos.

Si voleu la forma de cor com la que jo he fet, només he de fer una mica de pressió a la part de dalt i de sota del nugget una vegada tingueu la forma rodona i aplanada de moneda fins a donar-li la forma que desitgeu. Després arrebosseu i fregiu normalment.


INGREDIENTS PER LES PATATES.
Patates senceres, netes i tallades a rodanxes fines només fins la meitat.
Sal i pebre.
Paper d'alumini.

1 culleradeta de mantega
1 culleradeta d'oli d'oliva
6 cullerades soperes ben plenes de philadelfia o similar
2 cullerades de llet
1 cullerada gran de plantes aromàtiques seques: cibulet, ceba, julivert, marduix (mejorana), pebre verd, escalunya (chalota), farigola. 
Ni què dir-vos que si teniu aquestes herbes fresques, molt millor!

PROCEDIMENT
Talleu les patates a rodanxes fines (el tall no ha d'arribar fins abaix). Salpimenteu-les i embolique-les en paper d'alumini. Poseu-les al forn preescalfat a 200ºC i deixeu que es coguin. Les patates petites solen trigar uns 30-35 minuts, les mitjanes uns 40-45 minuts, i les grans prop d'una hora. Abans de treure-les, punxeu amb un ganivet o un escuradent la patata (si veieu que entra amb facilitat a l'interior de la patata, és que ja està cuita).
Poseu l'oli i la mantega en una cassoleta a foc lent. Quan la mantega s'hagi desfet poseu el formatge i la llet. Aneu remenant perquè no se us enganxi. Aboqueu les herbes i remeneu, ara a foc mig, durant 6  minuts. Us ha de quedar una crema suau, però consistent. Disposeu-la al costat de les patates o entre les llesques, com a la imatge.


Espero que us agradi. 
Bon Profit!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Blogging tips