dimecres, 2 de juliol del 2014

"Les Nonnettes" i el "P'tit Comptoir Breton"

Bonjour!

Avui, us porto una recepta molt francesa "les Nonnettes". La recepta original, la vaig trobar aquí, no obstant n'he modificat algunes quantitats, perquè el resultat era exageradament dolç pel meu gust.


Es tracta d'un dolç atípic, amb un punt amarg i refrescant, però alhora dolç i irresistible. Pels amants de la confitura de taronja i la mel, aquest és un pastisset que no podeu deixar de preparar.



I per inspirar-vos una mica més, avui us porto fotos del P'tit Comptoir Breton que vam descobrir ara ja fa unes setmanes. Un lloc molt recomanable, a l'altre costat de la frontera. 





INGREDIENTS
- 150 grs de mantega
- 200 ml de suc de taronja
- La pell d'una taronja ratllada
- 5 grs de canyella en pols
- 3 grs de cardamomo en pols
- 250 grs de mel

- 100 grs de farina de sègol (centeno)
- 200 grs de farina de blat
- 1 pessic de sal
- 12 grs de llevat

- 150 grs de melmelada de taronja
- Sucre Glass
- 50 ml de suc de taronja



PROCEDIMENT
1. Desfés a foc lent la mantega, la pell ratllada, el suc (200 ml), la canyella i el cardamomo, sense deixar de remoure. 
Retira-ho del foc, afegeix la mel (250 grs) i remou fins que s'hagi dissolt completament.

2. Tamiseu les farines junt amb el llevat i la sal.

3. Amb l'ajut d'una espàtula, barregeu el resultat del pas 1 amb el resultat del pas 2. Recordeu no barrejar excessivament perquè la massa no s'endureixi (jo sempre intento limitar-me a 15 moviments embolcallants).

Tapeu la massa amb paper film i deixeu-la reposar a la nevera durant 1 hora.

4. Escalfeu el forn a 200ºC. 
Engreixeu, amb l'ajuda dels dits, un motlle de magdalenes (d'aquells de metall) amb mantega i després espolseu-hi farina (retireu el sobrant sacsejant el motlle sobre la pica).

Aboqueu la massa al motlle. No ha d'acabar d'arribar fins a dalt del motlle (deixeu 1 centímetre de marge perquè creixi al forn).
Fornegeu durant 15 minuts. Prepareu una màniga pastissera amb boquilla rodona i grossa, farcida de la melmelada (si no teniu màniga pastissera, amb una cullereta de cafè fareu el servei).

5. Quan retireu els Nonnettes del forn, de seguida, amb l'ajuda de la màniga pastissera, premeu el centre cap abaix 1 centímetre, i farciu el forat de melmelada de taronja. Veureu que no heu de fer gaire pressió, ja que els pastissets seran molt tous i calents.

6. Després de farcir-los, amb l'ajuda d'una cullereta de postres, aboqueu a cada pastisset una miqueta de suc (50 ml a repartir entre tots).

7. Quan els Nonnettes siguin completament freds, podeu espolsar-hi sucre glass per sobre.


Bon Appétit les Amis!

La Cuina de Cloe






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Blogging tips