dilluns, 16 de juny del 2014

Fish & Chips i el Londres més dolç.

Aquest post va dedicat al meu germà i la meva cunyada que en breu viatjaran a Londres per passar-hi uns dies.



La recepta de Fish & Chips, és un plat de menjar ràpid molt popular a les zones urbanes de la Gran Bretanya. Consisteix en peix (sense especificar un tipus de peix concret, tot i que es tendeix al bacallà, i altres peixos blancs) arrebossat amb farina i ou batut,  fregit i servit amb patates tallades a bastonets i fregides també.


Aquest plat es va fer popular a Londres durant el segle XIX i Charles Dickens  ja en parlava a la seva novela Oliver Twist, publicada al 1838.
El primer establiment de Fish and Chips es va obrir el 1860 de la mà de Joseph Malin.


Fa uns mesos, una bona amiga va viatjar a Londres i va visitar el popular Peggy Porschen Cakes i em va fer arribar aquestes meravelloses imatges. Us les deixo perquè us inspirin i, sobretot, pels viatgers que en breu visitaran aquesta preciosa ciutat, perquè trobin un moment per fer-hi cap i degustar les seves delícies.






I ara si, la recepta del Fish and Chips (del llibre "200 Recetas para Niños", Editorial Blume).


INGREDIENTS per a 4 persones
4 Patates tallades a tires gruixudes i amb pell
2 Cullerades d'Oli d'Oliva Verge
4 Filets de peix blanc tallat a tires gruixudes (pot ser lluç, perca, bacallà...)
Farina
1 Ou batut
125 grs de pa ratllat
3 cullerades de julivert picat
1 Llimona petita (només ens cal la ratlladura de la pela)


PROCEDIMENT
Escalfar el forn a 200ºC

Rentem i eixuguem les patates i les tallem en tires amples sense pelar-les. Les remullem en l'oli d'oliva i les posem en una safata de forn, prèviament embardissada amb oli. 
Les introduïm al forn durant 30-40 minuts, fins que estiguin dauradetes i tendres.

En una bossa apta per aliments aboquem el pa ratllat, la ratlladura de llimona i el julivert. 
Sacsegem bé la bossa.



Enfarinem lleugerament el peix. 
Si està molt moll, deixeu-lo assecar sobre paper cuina abans de posar-lo a la farina. 
Després, el passem per l'ou batut i, finalment, pel preparat de pa que haurem abocat prèviament sobre un plat.

Quan hagin passat 15 minuts de la cocció de les patates, afegim els filets a la safata i deixem que es faci tot homogèniament.
Verifiqueu que la safata estigui prou hidratada amb oli perquè no se us enganxi el peix.




Serviu acompanyat de ketchup, maionesa, salsa tàrtara, salsa d'all o el popular salt & vinegar (sal i vinagre).


BON PROFIT!
La Cuina de Cloe


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Blogging tips