divendres, 14 de març del 2014

Coca i Magdalenes de Llimona i Oli d'Oliva i fem un volt per Olot.

Fa ja uns mesos enrere, vaig publicar aquesta recepta al bloc de AmbPassió i avui us la torno a portar perquè és una recepta molt bona i senzilla, que podeu fer en format coca o en magdalenes.


Jo les he provat en ambdós formats i queden igualment deliciosos. Tal i com vaig fer en el post de AmbPassió, us deixo unes imatges del Parc d'Olot, on vam degustar la coca que havia fet a casa, després de visitar la Fira Orígens



INGREDIENTS
4 ous
400 grs de farina de rebosteria
325 grs de sucre
250 ml de llet
250 ml d'oli d'oliva verge
la pela d'una llimona
16 grs de llevat
1 pessic de sal




PROCEDIMENT
Escalfeu el forn a 165ºC.
En un bol barregeu els rovells d'ou, 200 grs de sucre i la pell i el suc d'una llimona. Si teniu una batedora elèctrica amb varilles molt millor! A continuació, afegiu l'oli i la llet i torneu a barrejar.
D'una altra banda, barregeu els ingredients secs: farina tamisada, llevat i el pessic de sal.

Barregeu els ingredients secs amb el primer bol amb entusiasme , per tal que no ens quedin grumolls.

Munteu les clares d'ou amb una batedora elèctrica i quant estiguin ben muntades aneu afegint el sucre restant (125 grs) fins que us quedi un merenga ben consistent. Aboqueu el merenga a la barreja final i feu moviments suaus fins que aconseguiu una massa homogènia.

Engreixeu un motlle amb mantega i farina. Poseu-hi la massa de la vostra coca i al forn a 165 ºC (a dalt i a baix sense grill ) durant 40 minuts. Deixeu refredar uns minuts al forn amb la porta entre-oberta. Una vegada freda, espolseu sucre glass sobre la coca.

** Si el vostre forn fos massa potent a nivell de plaques el més probable és que se us cremi per fora, abans de que tingui temps a coure's per dintre. Si veieu que té un color torrat, però encara queda temps perquè acabi la cocció, el meu truc en aquests casos és obrir un moment la porta del forn i tapar amb paper d'alumini perquè es cogui sense socarrimar-se per fora.



I llestos!!
Bon Profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Blogging tips