divendres, 7 de març del 2014

Magdalenes, el retorn a la Infantesa i el Càmping de Maçanet de Cabrenys


Avui us porto unes magdalenes amb regust a èpoques anteriors. Els ingredients m'encanten, són senzills, fàcils de trobar i inclouen la llet evaporada que m'agrada especialment per la seva lleugeresa i el seu baix contingut en greixos.


La recepta és de Whole Kitchen i la veritat és que és senzillament deliciosa. Inevitablement, quan la vam tastar, ens va transportar a la infantesa, aquelles magdalenes de la iaia que berenàvem els diumenges. 


També aprofito per parlar-vos del Càmping de Maçanet de Cabrenys. Un espai preciós, carregat d'energia i envoltat de natura. Nosaltres el vam visitar amb la Cloe ja fa un temps i ens va encantar. Els nens s'ho van passar pipa, a més el càmping està molt ben cuidat i els amos són molt agradables i familiars. Us recomano sincerament aquest petit raconet de l'Empordà, on podeu gaudir d'un cap de setmana de luxe en bungalow, caravana o tenda d'acampada. El càmping té de tot: piscina, zona de barbacoa, restaurant, espai pels nens i molta natura per fer senderisme i rutes amb bicicleta. De debò que val la pena fer-hi una visita!


I ara, com sempre, la recepta.

INGREDIENTS

  • 260 grs d'ous
  • 260 grs de sucre
  • 1 llimona
  • 100 ml de llet evaporada
  • 260 grs d'oli de girasol
  • 15 grs de llevat
  • 360 grs de farina
  • 1 pessic de sal
PROCEDIMENT
Pre-escalfeu el forn a 190ºC.

Bateu els ous i el sucre amb una batedora elèctrica durant 7 minuts (obtindreu una barreja esponjosa i molt cremosa).
Afegiu, a la barreja, la llet i la pela de llimona ratllada (vigileu de no posar la part blanca de la pell o us quedarà amarg) i torneu a batre durant 7 minuts més, fins que quedi ben muntat. Aboqueu l'oli i repetiu l'operació.

Per una altra banda, tamiseu el llevat, la farina i la sal i després afegiu-la a la barreja anterior. Feu moviments suaus i embolcallaments durant uns segons amb una espàtula. Recordeu que com més remeneu més s'endurirà la farina, per tant, feu només els moviments necessaris perquè us quedi tot ben integrat.

Poseu la barreja en els motlles de magdalenes (si utilitzeu càpsules no caldrà posar rés al motlle, però si no teniu càpsules recordeu posar mantega i farina al motlle d'inox perquè no se us enganxi la massa). Deixeu reposar les magdalenes a l'encimera durant 5 minuts.

Espolseu sucre sobre les magdalenes i poseu-les al forn a 190ºC durant 15 minuts (foc a dalt i a baix). Si el vostre forn té funció de ventilador, probablement haureu de baixar la potència a 180ºC i el temps potser que es redueixi una mica. Estigueu a l'aguait!

Traieu el motlle del forn i deixeu refredar les magdalenes al seu interior durant 5 minuts. Després traieu-les del motlle i espereu que es refredin sobre una reixeta abans de menjar-les. 


** MODIFICACIONS: La meva amiga Raquel, mare d'un nen preciós que estimem moltíiiiiiissim que es diu Albert, em va enviar l'altre dia una imatge de les magdalenes que ella havia fet a través d'aquesta recepta.
Com que la Raquel no tenia a casa ni llet evaporada ni oli de gira-sol, va optar per substituir la llet evaporada per 1 iogurt natural i els 260 grs d'oli de girasol per 125 ml d'oli d'oliva (és a dir la mida d'un iogurt).
Paraules textuals de la Raquel:
"Tinc molt costum de fer magdalenes, i de fet, aquesta recepta és la que m'ha quedat més esponjosa i flonja".
Aquí teniu la imatge que la Raquel em va fer arribar, perdoneu la qualitat de la foto és de mòbil.
Només em queda dir, que m'alegra molt saber que les receptes que penjo no em surten bé només a mi, sinó que les porteu a terme a casa i en podeu gaudir.
Les receptes que penjo no són meves, sempre intento no oblidar de posar l'enllaç del propietari o propietària de la mateixa. Simplement, són receptes d'internet, però això sí, receptes comprovades, realment bones i fàcils, que podeu fer a casa sense el menor dubte que n'obtindreu un bon resultat.
Una abraçada forta a la Raquel, gràcies per enviar-me les teves modificacions, no hi ha rés com la creativitat a la cuina. Petonets.

Espero que us agradin tant com a nosaltres!
BON PROFIT!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Blogging tips