dilluns, 28 d’abril del 2014

Pie Anglès de Pollastre i la Cloe

Després de molts dies, intento agafar el ritme de nou. Entre aniversaris, ponts de Setmana Santa, la feina, els nens, la casa,... masses coses!


Avui us porto una recepta de la revista Whole Kitchen. Es tracta d'un estofat de pollastre, presentat sota una capa de pasta de fulla. És una recepta senzilla i que dona molt bon resultat. A més, la presentació és molt maca i queda coqueta al plat. Així que si teniu convidats, aquesta pot ser una opció culinària.


Però abans, us penjo la foto de la nostra Cloe, instal·lada al Càmping Masnou, a Castelló d'Empúries. 


INGREDIENTS
250 grs de xampinyons (jo vaig utilitzar de llauna, però si els podeu comprar frescos molt millor!)
1 ceba mitjana
1 cullerada sopera de mantega

600 grs de pollastre sense ós (millor si és cuixa)
sal i pebre al gust
3 cullerades soperes de farina

300 ml de caldo de pollastre (pot ser de brick, cap problema)

150 ml de nata de cuinar
sal
julivert

Pasta de fulla 
1 ou batut



PROCEDIMENT
Sofregiu els xampinyons i la ceba en una paella, amb la mantega.

Salpimenteu i talleu el pollastre a daus. Arrebosseu-lo en la farina i afegiu-lo a la paella. Deixeu que agafi color i aneu remenant a foc mig perquè no s'enganxi.

Aboqueu el caldo i deixeu que faci xup-xup durant 10 minuts. Passat aquest temps poseu la nata, un pessic de sal i el julivert i deixeu-lo 10 minuts més. Comproveu la sal abans de continuar i afegiu-ne si fós necessari.

Escalfeu el forn a 180ºC. 
Poseu el farcit en motlles individuals com els de la foto o similars (també poden ser tipus crema catalana o algun altre). Si no teniu motlles de ceràmica i voleu que les porcions siguin individuals, podeu comprar els motlles d'alumini que venen als supermercats, aquells típics dels flams (tot i que haureu de trobar uns de força grans). I si no, sempre podeu fer-ho en un motlle de ceràmica o de porex gran, d'aquells que tots tenim aptes pel forn.

Cobriu el farcit amb la pasta de full, feu-hi un tall al mig en forma d'estrella amb la punta d'un ganivet. Pinteu la pasta amb ou batut i poseu-ho al forn 20 minuts a 180ºC.
I ja està!


BON PROFIT!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Blogging tips