Pàgines

dilluns, 16 de juny del 2014

Fish & Chips i el Londres més dolç.

Aquest post va dedicat al meu germà i la meva cunyada que en breu viatjaran a Londres per passar-hi uns dies.



La recepta de Fish & Chips, és un plat de menjar ràpid molt popular a les zones urbanes de la Gran Bretanya. Consisteix en peix (sense especificar un tipus de peix concret, tot i que es tendeix al bacallà, i altres peixos blancs) arrebossat amb farina i ou batut,  fregit i servit amb patates tallades a bastonets i fregides també.


Aquest plat es va fer popular a Londres durant el segle XIX i Charles Dickens  ja en parlava a la seva novela Oliver Twist, publicada al 1838.
El primer establiment de Fish and Chips es va obrir el 1860 de la mà de Joseph Malin.


Fa uns mesos, una bona amiga va viatjar a Londres i va visitar el popular Peggy Porschen Cakes i em va fer arribar aquestes meravelloses imatges. Us les deixo perquè us inspirin i, sobretot, pels viatgers que en breu visitaran aquesta preciosa ciutat, perquè trobin un moment per fer-hi cap i degustar les seves delícies.






I ara si, la recepta del Fish and Chips (del llibre "200 Recetas para Niños", Editorial Blume).


INGREDIENTS per a 4 persones
4 Patates tallades a tires gruixudes i amb pell
2 Cullerades d'Oli d'Oliva Verge
4 Filets de peix blanc tallat a tires gruixudes (pot ser lluç, perca, bacallà...)
Farina
1 Ou batut
125 grs de pa ratllat
3 cullerades de julivert picat
1 Llimona petita (només ens cal la ratlladura de la pela)


PROCEDIMENT
Escalfar el forn a 200ºC

Rentem i eixuguem les patates i les tallem en tires amples sense pelar-les. Les remullem en l'oli d'oliva i les posem en una safata de forn, prèviament embardissada amb oli. 
Les introduïm al forn durant 30-40 minuts, fins que estiguin dauradetes i tendres.

En una bossa apta per aliments aboquem el pa ratllat, la ratlladura de llimona i el julivert. 
Sacsegem bé la bossa.



Enfarinem lleugerament el peix. 
Si està molt moll, deixeu-lo assecar sobre paper cuina abans de posar-lo a la farina. 
Després, el passem per l'ou batut i, finalment, pel preparat de pa que haurem abocat prèviament sobre un plat.

Quan hagin passat 15 minuts de la cocció de les patates, afegim els filets a la safata i deixem que es faci tot homogèniament.
Verifiqueu que la safata estigui prou hidratada amb oli perquè no se us enganxi el peix.




Serviu acompanyat de ketchup, maionesa, salsa tàrtara, salsa d'all o el popular salt & vinegar (sal i vinagre).


BON PROFIT!
La Cuina de Cloe


Avui, Repte de Trenes Salades amb Candela's Cookies!


     Al igual que la meva amiga Belén de Candela's Cookies, el temps em passa volant i no aconsegueixo fer tantes entrades al bloc com voldria.
     No penseu pas que no cuino! Tinc la carpeta de La Cuina de Cloe fins a dalt de receptes fotografiades i tastades, però no trobo mai el moment de penjar-les.


     Aquest matí, m'he dit a mi mateixa que no passaria un dia més sense penjar una i en obrir el bloc m'he creuat amb aquesta fantàstica recepta de la Belén: "Trenza de Hojaldre Salada"

     I mira per on, jo en tinc una de molt similar que estava pendent de publicar i m'he dit:
"Avui toca repte de Receptes!"



Hahahaha!
     La versió de la Belén té una pinta.... no passarà d'aquest mes que no la posi a proba. La meva és una mica més simple, ja que no utilitzo bechamel. Però com podreu comprovar, en ambdós casos es tracta d'una recepta molt senzilla, ràpida i que et permet sortir del pas quan tens convidats, com a entrant principal, per exemple.

Vinga, no ens allarguem més!

     Per cert, Belén, he estat escoltant la música del teu enllaç mentre escrivia el post, a mi també m'encanta! Per qui vulgui saber quina cançó és, Enllaceu al seu Post AQUÍ, llegiu fins al final i veureu l'enllaç musical.


INGREDIENTS
1 Làmina de pasta de full
1 Paquet de bacó a talls o a llesques
1 Paquet de formatge ratllat (si podeu, proveu de barrejar diferents formatges, el resultat és exquisit)
1 Ou batut

PREPARACIÓ

  1. Escalfeu el forn a 180ºC (sense ventilador).
  2. Esteneu la pasta de full sobre el paper encerat que porta normalment inclòs.
  3. Disposeu el rectangle de pasta de full verticalment, és a dir la cara més curta del rectangle ha de quedar a dalt i a baix i les més llargues als costats. Marqueu (sense tallar) amb la punta d'un ganivet rodó, el rectangle en tres parts iguals de dalt a baix, paral·lelament.
  4. Al rectangle del mig, repartiu el bacó i el formatge
  5. Als rectangles dels costats feu un talls paral·lels com si fossin "serrells d'un vestit". Els serrells han de quedar al mateix nivell d'un cantó i l'altre.
  6. Tanqueu la trena, creuant els serrells. 
  7. Quan la tingueu acabada, pinteu la superfície amb ou batut i al forn durant 20 minuts o fins que estigui ben doradeta.


Deixeu-la refredar en una reixa fora del forn i a menjar!

BON PROFIT!
La Cuina de Cloe